Logo Stichting Kansarme Kinderen In Nederland

Wat wij doen

Wat wij doen

“Stichting Kansarme Kinderen In Nederland ondersteunt zoveel mogelijk gezinnen in Nederland die in armoede moeten leven.” Er zijn kinderen die met honger naar bed gaan, geen speelgoed hebben, geen kleren kunnen kopen of nooit naar een attractiepark zijn geweest. Dat moet veranderen. Kinderen mogen niet de dupe zijn van de schulden van hun ouders. Maar als er bijvoorbeeld na sanering heel weinig leefgeld overblijft voor voedsel en kleding per kind, dan is er zeker geen geld voor een speelgoedje, een boekje, lidmaatschap, etc. Vaak zelfs niet om fatsoenlijk te eten. Alle kinderen hebben recht op een jeugd waarin zij zich geen zorgen hoeven te maken en waarbij zij zich geborgen voelen en liefde ervaren. Een jeugd waarin het kind rechten heeft maar ook plichten en waar naar het individu wordt gekeken. Een jeugd waarin zij in alle vrijheid en veiligheid kunnen ontwikkelen en ontplooien. Stichting Kansarme Kinderen In Nederland zet zich hiervoor in!

1. Pakketten

Wij maken minimaal 1 keer per jaar per gezin een pakket klaar. Hierin zitten dingen die wij gedoneerd hebben gekregen. Of zelf hebben gekocht met het geld wat er is gedoneerd. Alles in het pakket is nieuw. Elk pakket word zorgvuldig en op maat voor de kinderen gemaakt.

De volgende dingen zitten voor elk kind erin;
-kleding
-schoenen
-speelgoed
-een cadeaubon

2. Extra's

Soms krijgen wij extra dingen gedoneerd. Hierbij loten wij kinderen uit die bij ons in het bestand staan. Dit word dan extra gegeven buiten de pakketten om.

De extra dingen zijn erg uiteenlopend. Afgelopen jaren hebben wij o.a. de onderstaande dingen gedoneerd gekregen;
- Vakanties
- Fietsen
- Vuurwerkpakketten
- Sinterklaas cadeau ’s
- Kerst cadeau ‘s
- Entree kaarten voor uitjes
- Zomerpakketten

3. School pakket

Onder het motto "ieder kind verdient een goed begin in t nieuwe schooljaar" Bij aanvragen hiervoor krijgen ze dit extra opgestuurd. Hierbij is de inhoud wisselend en aangepast op leeftijd en naar welke groep/klas ze gaan.

Enkele voorbeelden;
- Schooltas
- Etui
- Pennen
- Schriften
- Potloden
- Rekenmachine
- Drinkbeker
- Gymtas
- Broodtrommel
- Cadeaubon van de Action om zelf ook nog wat leuke dingen uit te kiezen

4. Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden door ons gedaan. Wij zijn hiervoor intermediair benoemt.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook.